Vierzicht Zuid Leiderdorp

Vierzicht Zuid is een representatie locatie aan de A4, een van de drukste verkeerswegen van Nederland. Dagelijks passeren bijna 200.000 personen Vierzicht. De locatie is onderdeel van de Vitaliteitsboulevard van Leiderdorp waar ook het Rijnland Ziekenhuis, thuiszorg Activite en andere medische bedrijven zijn gehuisvest. Aan de zuidzijde is het gemeentehuis Leiderdorp gelegen. De locatie is ongeveer 5.000 m² groot en staat een groot aantal verschillende functies toe: van zorggerelateerde functies tot bedrijvigheid en/of kantoren. Door de nieuwe (snelweg)ontsluiting bij Leiderdorp Noord, alsmede de nieuwe busterminal bij het Rijnland Ziekenhuis, is Vierzicht Zuid uitstekend bereikbaar. Evenals de reeds gerealiseerde bebouwing langs de A4 kunnen de gebouwen in Vierzicht Zuid worden aangepast in vorm en materialisatie, afhankelijk van de wensen van de gebruiker en/of eigenaar. Voor de herkenbaarheid en bekendheid van de gevestigde bedrijven een groot voordeel en in zijn verschijningsvorm uniek in Nederland. Onlangs heeft Olympus Nederland b.v. Vierzicht Zuid als vestigingslocatie gekozen. Deze huisvesting zal in 2016 gerealiseerd worden. Hierdoor is alleen de meest zuidelijk punt van de locatie (circa 2.000 m²) nog beschikbaar.

Vierzicht Noord Leiderdorp

Vierzicht Noord is vergelijkbaar gelegen aan Vierzicht Zuid (zie boven). Iets dichter bij de afrit van de A4 waardoor je nog sneller bij Schiphol, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en/of Utrecht bent. Voor Vierzicht Noord is een bestemmingsplan van kracht waardoor kantoren gerealiseerd kunnen worden. Maar de locatie wordt ook gezien als een ruimtelijke kans om een verbinding te leggen tussen de WOOON en de toekomstige vestiging van IKEA op de locatie Bospoort. Het huidig ontwerp voor de kantoren toont de voordelen van de zichtbaarheid op deze locatie. Tot maar liefst 42 meter hoog kan er gebouwd worden. Een ware landmark in de omgeving met een schitterend uitzicht over de hele regio.

Bospoort Leiderdorp

Bospoort ligt op het knooppunt waar de Rijksweg, de Provinciale weg N446 en de Persant Snoepweg samen komen en maakt ook onderdeel uit van het W4-gebied. Op deze locatie wordt een nieuwe IKEA gerealiseerd naast de reeds aanwezige MC Donalds, AC restaurant en Goldentulip hotel. Het vigerende bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om tot 10.000 m² aan programma te ontwikkelen, met parkeermogelijkheid op het eigen terrein. Hierbij kan worden gedacht aan horeca, groothandel, showrooms, professionele goederenopslag en andere bedrijvigheid. In de nieuwe gebiedsvisie A4 wordt zelfs een versterking met betrekking tot PDV/GDV overwogen.

De zichtbaarheid, bereikbaarheid en flexibiliteit maken Bospoort een unieke vestigingsplaats voor bedrijven die zich op positieve en opvallende wijze willen onderscheiden.

Meubelboulevard WOOON

De meubelboulevard Wooon ligt direct naast de A4, waardoor het een duidelijk zichtbaar en herkenbaar object is. De gevel aan de snelweg heeft een etalerende functie; naast reclame, kunnen ook producten achter de grote ramen worden geplaatst. Wooon draagt ook bij aan de verbeterde luchtkwaliteit van de omgeving. Door de gebouwen ontstaan luchtwervels waardoor de schadelijke luchtdeeltjes grotendeels verdwijnen. Tevens fungeert de meubelboulevard als geluidscherm.

Hästens Flagship Store

De Hästens Flagship Store is door haar opvallende architectuur een eyecatcher direct langs de A4 zowel overdag als ‘s nachts door de bijzondere verlichting. Ze bepaalt hiermee de kwaliteit en uitstraling van de naastgelegen meubelboulevard. Er is bewust veel aandacht besteed aan het exterieur van de Hästens Flagship Store, zodat de tienduizenden automobilisten die dagelijks passeren hun weg weten te vinden naar de winkel en meubelboulevard.

Delfwonen

De integrale ontwikkeling van dit gebouw maakte het mogelijk om het kantoor voor woningcorporatie Delftwonen, een flexkantoor, een gezondheidscentrum en 28 seniorenwoningen te combineren. Een bijzondere verschijning ook in architectonisch opzicht.

Sijtwende

Binnen de integrale gebiedsontwikkeling van Sijtwende zijn een drietal kantoren ontwikkeld als ook een brandweerkazerne. Deze gebouwen hebben een geluidwerende functie voor de achterliggende woningen. Deze functie heeft echter geen invloed op de karaktervolle architectuur.

De Reef

Het gezondheidscentrum in de wijk Ypenburg in Den Haag, is een boeiend complex. De grote, glazen openingen afgewisseld met verticale elementen en de dunne baksteen zonder stootvoeg en de “ad random” geplaatste ramen geven het gebouw karakter. Overal in het gebouw komen bezoekers speelse elementen tegen. De balies, een vide met balkons en de mooie wachtruimten, ze hebben allemaal iets bijzonders.

Queenstowers

Deze kantoorruimte in Amsterdam zijn door hun vormgeving beeldbepalend langs de A10 west. Hier is in 1998 al warmte- en koude opslag in de bodem toegepast, toen een innovatie, inmiddels een geaccepteerde duurzaamheidsmaatregel.

Rabobank Delft

Eigenzinnige architectuur waar de “beweging” van af spat. Een klantvriendelijk gebouw met flexibiliteit in indeling en gebruik. Door gecombineerd gebruik van parkeerplaatsen met de buren is ook hier efficiënt ruimtegebruik mogelijk gemaakt.