Start nieuwbouw Olympus Nederland

Donderdag 2 juni om 15:30 uur is de bouw gestart van het nieuwe, transparante en volledig klimaat-neutrale gebouw van Olympus Nederland. De eerste paal van het nieuwe pand aan de Simon Smitweg in Leiderdorp, werd geslagen door H. Braat (Algemeen Directeur Olympus Nederland) en I.H.M. Cooijmans (Financieel Directeur en projectleider nieuwbouw Olympus Nederland).

eerste paalOntwikkelaar Bohemen is deze maand gestart met de grondwerkzaamheden voor het nieuwe pand. Olympus Nederland B.V. en Bohemen B.V. hebben in december 2015 een samenwerkingsovereenkomst en een huurcontract ondertekend voor de nieuw te realiseren vestiging van Olympus in Leiderdorp. De nieuwe vestiging wordt door Bohemen ontwikkeld in het gebied Vierzicht gelegen aan de Simon Smitweg in Leiderdorp direct aan de A4.

 

Transparant en zichtbaar

Olympus vestigt zich in Vierzicht in Leiderdorp omdat de ligging ideaal is wat betreft bereikbaarheid en zichtbaarheid. De nieuwbouw heeft een transparante uitstraling, is duurzaam en klimaat neutraal. Het transparante ontwerp weerspiegelt het innovatieve karakter van de onderneming. Olympus zal in het voorjaar van 2017 vanuit Zoeterwoude naar de nieuwbouw in Leiderdorp verhuizen.

 

Vitaliteitsboulevard

Bohemen is verheugd dat Olympus gekozen heeft voor Vierzicht. In nauwe samenwerking is een opvallend gebouw ontwikkeld dat perfect aan de eisen van Olympus voldoet. Met de ontwikkeling van de nieuwbouw van Olympus wordt een volgende stap gezet in de afronding van Vierzicht.

De gemeente Leiderdorp is blij met de komst van een internationaal bedrijf, o.a. actief in de medische sector, en haar vestiging op de vitaliteitsboulevard in Leiderdorp. Olympus past uitstekend in het beleid van de gemeente om bedrijven, actief in de gezondheidszorg, samen te brengen in het vitaliteitscluster rond het Alrijne Ziekenhuis.

 

Olympus Nederland,  de Nederlandse vestiging van de Japanse beursgenoteerde onderneming Olympus Corporation, heeft 135 medewerkers. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van innovatieve optische en digitale apparatuur voor gezondheidszorg en consumentenelektronica. Reeds 95 jaar produceert Olympus baanbrekende endoscopie- en microscopieproducten, medische en industriële apparatuur, camera’s en voice-recorders (www.olympus.nl).

 Bohemen B.V. ontwikkelt risicodragend ruimteresultaat voor de eigenaar, de gebruiker en de omgeving. Projecten van Bohemen worden gekenmerkt door creativiteit, integraliteit en klantgerichtheid. Bekende projecten zijn  de woon­gebie­den ’t Heerlijk Recht en Plantage in Leiderdorp en maatwerk gebouwen voor Hästens, Alrijne en WOOON. Andere projecten zijn de integrale ontwikkeling van Sijtwende, het W4 project in Leidse regio, de herontwikkeling van het tracé van N201 in Aalsmeer en de Omlegging van de A9 in Badhoevedorp (www.bohemen.nl).