Bohemen ontwikkelt 44 appartementen in Aalsmeer voor Eigen Haard

De gemeente Aalsmeer en ruimte-ontwikkelaar Bohemen hebben de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een stuk grond in het deelgebied Spoorlaan van de gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer. In opdracht van Eigen Haard worden hier 44 appartementen gerealiseerd door bouwbedrijf Trebbe.

Realisatie 44 appartementen Laurierhof

Wethouder Robert van Rijn: “Er is in Aalsmeer en Kudelstaart vraag naar betaalbare huurwoningen. Om in deze behoefte te voorzien worden er door het samenwerkingsverband van Eigen Haard, Bohemen en Trebbe 44 sociale huurappartementen gerealiseerd.”

De bouw start begin 2021 naar een ontwerp van Hans Been architecten. “Ik ben er trots op dat we voor de derde keer aan de slag mogen in Aalsmeer. Samen met gemeente Aalsmeer, Bohemen en Eigen Haard geven we invulling aan de toenemende vraag naar goede, betaalbare woningen”, vertelt Johan Bombach, directeur bij Trebbe. “We hebben het wooncomfort van de bewoners als uitgangspunt genomen, alle voorzieningen zijn getroffen om dit ook te borgen. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwperiode.”

Gebiedsontwikkeling De Tuinen van Aalsmeer

Door de herinrichting van de N201 werkt ruimte-ontwikkelaar Bohemen met de gemeente Aalsmeer aan de gebiedsontwikkeling van de Tuinen van Aalsmeer. Hieronder valt de bouw van dorpse woonbuurten in verschillende segmenten.

De grondgeboden woningen van Venkelhof en Korianderhof zijn reeds opgeleverd. “De realisatie van Laurierhof is het sluitstuk in de ontwikkeling van het deelgebied Spoorlaan”, vertelt Jasper Rotteveel, Ruimte-ontwikkelaar bij Bohemen. “Hiermee is verder invulling gegeven aan de goede en langdurige samenwerking tussen de gemeente Aalsmeer en Bohemen, welke tot op heden al heeft geleid tot de realisatie van diverse aantrekkelijke woonbuurten in Aalsmeer.”